Omdat elk leven telt - Rata's Animal Shelter

Posted by Andras 05-03-2016 0 Comment(s)

 

Bart en Ines hebben een shelter volledig ingericht voor de dieren, van vis, ratten, fretten, vogels, konijnen, cavia's tot ezels, elk dier heeft zijn plaats, zeg maar diamanten thuis voor zijn leven. De dieren die mishandeld zijn, verwaarloosd zijn of die de mensen beu zijn omdat er kosten aan te pas komen die worden opgevangen bij Rata's animal shelter. 

VZW Rata’s Animal Shelter is dus een permanenttehuis voor verwaarloosde, mishandelde, gehandicapte, zieke en oude dieren.

 

 

Na opname volgt er een volledige controle bij de dierenarts, rx, echo, ... en bij de meeste operaties. Nu hebben ze wel meters en peters om de kosten wat op te vangen, maar veel te weinig om de shelter te kunnen behouden. De rekeningen zijn van de dierenartsen de spuigaten aan het uitlopen, daarom organiseren ze op paasmaandag een benefiet-party om zoveel mogelijk centjes op te halen zodat ze de dieren verder kunnen behandelen zoals het nodig is.

 

Ze hebben ook een FB pagina: Rata's animal shelter, zo kan je eens een kijkje nemen wat ze allemaal doen voor de dieren en waarom zij dit doen. De mensen rondom de shelter meestal allemaal vegetarisch zijn en enkele veganistisch.

 

Via hun organisatie willen ze vegetarische en vegan voeding in de kijker zetten en mensen hiermee laten kennismaken.

 

 

 

 

 

Nu gaat Ines meer over de bewoners van hun shelter vertellen:                                                                                                                                                                            

 

 

 

"We hebben er bewust voor gekozen om een permanent tehuis te zijn, en geen asiel. We houden alle dieren tot ze de regenboogbrug oversteken. We staan er ook bekend voor om ver te gaan, ver gaan voor elk dier, hoe groot of hoe klein ook... Er is geen verschil tussen mens en dier en ook dieren verdienen elke mogelijke zorgen die een mens verdient. We zoeken naargelang de aandoeningen of ziektes onze specialisten. We werken met een vaste radiologe, oncoloog, orthopeed, specialist inwendige ziekten enz... Als het verantwoord is, en het dier in kwestie kan het aan, dan starten we de behandelingen, doen we operaties of zorgen we voor hulpmiddelen.

 

Momenteel heeft onze Galgo, Nilo kanker... Hij heeft een tumor in zijn knie kapsel. Dr. Johan De Vos behandelt Nilo nu ondertussen al 16 maanden! Hij had max.6 maanden gekregen...

Nilo krijgt een onderhouds chemo en doet het nu steeds goed...

 

 

1 van onze Duitse Doggen: Rescue; haar knie was verbrijzeld en het scheenbeen hing los van de knie... Hopeloze zaak... Ze was nog jong en moest nog zoveel groeien en in omvang toenemen... Rescue is noodzakelijk geamputeerd... We konden niet anders... Maar Rescue wordt 3 jaar en is kern gezond! Ze heeft een prothese en rolstoel, maar thuis loopt ze gewoon lekker op 3 poten. Ze krijgt speciaal voer en supplementen om haar gewrichten sterk en soepel te houden.

 

Frodo, 1 van de poezen heeft oorhematoom aan beide kanten en is zeer slechtziend. Na enkele aanpassingen in huis loopt hij gelukkig rond en kent hij alle afstanden zodat hij overal kan op-en afspringen.

 

Lisa en Igor, 2 Duitse Doggen hebben beiden hernia's... Als ze last hebben worden ze geïnfiltreerd...

 

Kasper, een kleine Chihuahua van 13 jaar... Artrose, dubbele heupdysplasie, blaas-en nierstenen, slecht gebit, heeft een hartprobleem en een verlengde huig... Hij krijgt nu speciale voeding, supplementen, pijnstilling indien nodig, zijn gebit is na operatie weer gezond en zijn huig wordt ingekort zodat hij na 13 jaar eindelijk normaal kan ademen! Hij is zo lief, zo dankbaar... Hij volgt ons overal...

 

Clinton en Nikki, een speciaal duo... De blinde cavia Clinton met zijn begeleider: vogeltje Nikki. Ze zijn onafscheidelijk en we hebben hen samen een ruimte gegeven waar Nikki kan vliegen en Clinton kan rondlopen.

Voor sommige  "hopeloze gevallen", voor ons dieren die een kans verdienen! Dieren die je met je 2 voeten weer op de grond zetten en die bewijzen dat een handicap geen beperking hoeft te zijn. Bij hen staat opgeven niet in hun woordenboek!

 

 

We kunnen zoveel van hen leren...

 

En als hun tijd hier gekomen is... Dan willen we erbij zijn, om hen een mooi afscheid te kunnen geven en om hen te bedanken voor de mooie tijd die ze ons gegeven hebben en dat wij hen hebben mogen helpen.

 

We hopen dat we nog veel dieren mogen helpen..."

Laat een reactie achter