De smaak van ei

Posted by VeganMission 26-01-2016 0 Comment(s)

De kuikentjes worden geboren... 

 

Daarna worden de kuikens gesekst (dat is kijken of het een meisje of een jongetje is); Bij pas geboren haantjes zit er een klein bultje. De haantjes worden van de hennetjes gescheiden op de lopende band. Dit kippenras is gefokt op eileg-capaciteit. Kippen kunnen alleen eieren leggen als ze slank zijn.

 

 

Dus de kuikens die van dit ras geboren worden zullen door, inmiddels erfelijke, aanleg niet snel ‘vet’ worden. Aan deze haantjes kan derhalve niks verdiend worden, omdat zij geen eieren leggen en niet ingezet kunnen worden voor de vleesproductie.

Ze zijn commercieel gezien waardeloos.

 

Het gevolg is dat alle haantjes gedood worden door middel van vergassing, versnippering of soms verdrinking. Dit gebeurt met de helft van de kuikentjes. (Alleen in Nederland zijn er 30 miljoen per jaar!)

 

De overgebleven hennetjes (vrouwtjes) gaan naar een opfokkuikenbedrijf waar ze grootgebracht worden totdat ze de leeftijd krijgen dat ze eieren gaan leggen. Ze zijn dan ‘legrijp’. De levensomstandigheden van kippen zijn vooral gespitst op het (onnatuurlijk) veel produceren van eieren. Bijvoorbeeld met gebruik van kunstlicht. (De kip denkt met zoveel licht dat het voorjaar is.)

 

In de vrije natuur zou een oerkip (die bestaan door tedoen van de mens, haast niet meer) in het voorjaar misschien nog een keer in augustus, een nest van 6-12 eieren leggen, terwijl ze door kunstmatigheden in de kippenindustrie maar liefst ongeveer 300 eieren per jaar leggen!

 

Het is te begrijpen dat er veel van het kleine kippenlijfje gevraagd wordt en dat er hierdoor veel sterfte is.

 

Eieren eten is niet nodig! Gevarieerd eten levert voldoende eiwitten. Er zijn al tientallen perfecte eivervangers op de markt.

 

WAARSCHUWING! GEWELDADIGE VIDEOBEELDEN!

 

 

(source: isis-veganisme.nl)

Laat een reactie achter