Hét Nr 1 Vegan Schoonmaakmiddel

Posted by Sofi 06-02-2016 2 Comment(s)

Wil je met je schoonmaakmiddelen ook veganistisch, dierproefvrij, duurzaam en het liefst zo goedkoop mogelijk zijn?

Ga naar even de supermarkt een flesje azijn te halen. Je krijgt dan een tovermiddel met eindeloze kanten. Prima te gebruiken in de keuken, in de badkamer maar ook handig als je bijvoorbeeld de ramen of de vloer wilt schoonmaken.

 

Azijn is ook het milieuvrindelijkste bestrijdingsmiddel tegen schimmel en een top ontkalker enontvetter. Het is ook veilig om de speelgoed ermee regelmatig schoon te maken. Snel en makkelijk. Dit allemaal in één fles. En wanneer het fles op is, het lege flesje mag naar de plastic bak. 

Natuur azijn is net zo goed als schoonmaakazijn. Ik gebruik dezelfde azijn voor het koken en voor het schoonmaken.

 

Meestaal is 2/3 warm water - 1/3 azijn al krachtig genoeg, maar hoe visser jouw keuken (badkamer, vloer, raam...) is hoe meer azijn mag je gebruiken. Om de vloer schoon te krijgen 1 dl azijn is genoeg in het warm water in de emmer. Tegen schimmel mag puur azijn gebruikt worden. 

 

Azijn is niet schadelijk voor de gezondheid en voor het milieu. Hij is 100% veganistisch, héél goedkoop, in iedere supermakt verkrijgbaar, makkelijk te gebruiken, duurzaam, dierproefvrij en betrouwbaar. Een echte aanrader dus. 

photo credit: freeimages.com (vintage vinager bottle)

2 Comment(s)

Jamie Gilbert:
12-09-2016, 02:42:22 PM
Reply

Super! Ik ben recent begonnen mijn eigen schoonmaakmiddel hiermee te maken. Ik doe wel 10-20 druppels Tea Tree en Eucalyptus essentiele olie erbij en heb het in een spuitflesje gedaan. Ik heb ook een grote doos badsoda aangeschaft en je kan ook zelfs je toilet schoonmaken om hiervan een beetje in je toilet te doen en dan de azijn erbij en dan wachten: alles komt er daarna super makkelijk af! Deze combo is voor veel dingen top als een extra krachtige schoonmaaks gereedschap.

Sofi:
15-09-2016, 06:08:41 PM
Reply

Goed bezig Jamie! Die baking soda+azijn combo gebruiken we ook af en toe thuis, het is inderdaad en wondermiddel! In ieder geval succes met het experimenteren! :)

Laat een reactie achter